aug
2015

Lekker lezen onder een terrasoverkapping

Nu de zomer volop aan de gang is, is het natuurlijk heerlijk om in je vrije tijd buiten een boek te lezen. Om ook tijdens de wat koelere zomerdagen toch buiten te kunnen zitten is de aanschaf van een terrasoverkapping een geweldige oplossing. Dit is dan ook de reden waarom steeds meer Nederlanders ervoor kiezen om een overkapping aan hun huis te laten bouwen. Wat veel mensen alleen niet weten, is dat het belangrijk is om bij een aantal aspecten stil te staan voordat je tot aanschaf over gaat. Door dit te doen is de kans op een miskoop namelijk een stuk kleiner.

Terrasoverkappingen plaatsen

Hoewel we zojuist suggereerde dat iedereen terrasoverkappingen tegen zijn woning aan bouwt, kun je er ook voor kiezen om een vrijstaande terrasoverkapping aanschaffen. Je kunt dan je favoriete bloemen, planten en struiken rondom de overkapping poten, zodat je volop van je tuin kunt genieten als je onder de constructie zit. Hoe heerlijk is dat! Bedenk dus goed op welke plaats je de overkapping wilt bouwen.Voorbeeld van een oplossing met doek.

Omvang van de constructie

Het tweede aandachtspunt dat we met je willen delen betreft de afmetingen van de overkapping. Sta stil bij het feit waarvoor je de terrasoverkapping wilt gebruiken. Is dat puur en alleen om met het gezin lekker beschut in de tuin te kunnen zitten, of wil je er ook met gasten een heerlijke barbecue onder kunnen bereiden? Houdt ook rekening met eventuele planten of zithoekjes die je onder de constructie wilt plaatsen.

Overigens worden overkappingen vaak in standaardmaten geleverd. Echter, deze maten zijn niet altijd ideaal in verhouding tot de afmetingen van de tuin of de woning waartegen je de constructie aanbouwt. Een oplossing op maat is daarom vaak een betere keuze.

De afwerking

Als je hebt bepaald waar je de overkapping wilt neerzetten en wat de afmetingen moeten zijn, dan is het belangrijk om stil te staan bij de afwerking van de constructie. Er zijn namelijk tal van accessoires de markt verkrijgbaar waarmee je de overkappingen kunt verrijken. Denk hierbij aan sfeervolle LED verlichting, interne zonwering (zodat het niet te warm wordt onder een glazen dak) en terrasverwarming om ook op de koudere dagen comfortabel buiten te kunnen zitten.

De kwaliteit van de terrasoverkapping

Natuurlijk speelt je budget ook een belangrijke rol bij het bepalen van wat voor soort overkapping je zou willen kopen en met welke accessoires je hem zou willen uitrusten. Toch is het goed om stil te staan bij je verwachtingen van de constructie.

Ben je iemand die van kwalitatief hoogstaande producten houdt, dan raden wij je aan om naar een specialist toe te stappen die je kan voorzien van goed advies. Wil je echter een terrasoverkapping waar je gewoon een aantal jaren plezier van kunt hebben en vind je het niet erg als het frame in de loop der jaren minder mooi wordt? Dan kunnen de standaard overkappingen en prima oplossing zijn.

Het belangrijkste is dat je achteraf geen spijt hebt van je aankoop. De meeste mensen in Nederland hebben immers niet veel vrije tijd. Het zou toch zonde zijn als je dan in je vrije tijd niet onbezorgd van het buitenleven kunt genieten? Neem daarom geen overhaaste beslissingen en informeer jezelf goed als je een terrasoverkapping gaat aanschaffen.